Ellentüntetőkre támadtak a szélsőjobboldali menet után

2019.02.09. 20:36

Antifasiszta tüntetőkre támadt fekete ruhás férfiak egy csoportja szombat este Budán, írja a Mérce.hu. A portál azt írja, fiatalok egy csoportja a 74 évvel ezelőtti budapesti kitörésre emlékező szélsőjobboldali menet ellen tüntettek békésen. Mikor hazafelé indultak, egy csoport fekete ruhás férfi megtámadta őket, több antifasiszta tüntetőt megütöttek és a falhoz vágtak, és elvettek a csoporttól két zászlót. 

A fiatalok aztán szóltak a közelben lévő rendőröknek, akik intézkedni kezdetek. A BRFK tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága csoportos garázdaság bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, a nyomozás folyamatban van.

Az este folyamán a vadhajtások.hu nevű szélsőjobboldali oldalon megjelent egy kép, amin hét fekete ruhás férfi látható kitakart arccal, a megtámadott fiatalok által leírt zászlókkal. A poszt címe "Itt az első figyelmeztetésünk: Nem fognak minket külföldi antifasiszták fenyegetni". Hogy milyen csoporthoz tartoznak a képen látható emberek, az nem derül ki a posztból.