Albin
0 °C
11 °C

6 milliót csalt ki a kétségbeesett nagymamából az unokázós álrendőr

2019.02.10. 10:52

Az “unokázós” bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport elfogta azt a nőt és férfit, akik több mint hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól. Csalás gyanúja miatt eljárás indult a 28 éves K. Nóra és a 29 éves M. Zoltán ellen, írta a police.hu.

Február 7-én délelőtt egy ismeretlen férfi magát rendőrnek kiadva telefonon felhívott egy budapesti idős nőt, azt állította, hogy a lánya balesetet okozott. A férfi ezután átadta a telefont társának, aki a sértett lányának mondta magát és közölte, hogy pénzre van szüksége.

A telefonos csalók utasítására M. Zoltán és K. Nóra kocsival ment az idős asszonyhoz, akitől több mint hatmillió forintot vettek át, majd sietősen távoztak a helyszínről. A rendőrök percekkel később a XV. kerületben elfogták őket, és hiánytalanul megtalálták náluk a pénzt, amit később visszaadtak a sértettnek.

A nyomozók mindkettőjüket csalás bűntett elkövetése miatt – őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, előterjesztést tesznek bűnügyi felügyeletük elrendelésének indítványozására.