Műtétje miatt kiengedték a börtönből a Dózsa György úti halálos baleset fővádlottját

D  AS20190125005
2019.02.11. 15:59 Módosítva: 2019.02.11. 16:10

Az M. Richárd képviseletét ellátó ügyvédi iroda közleménye szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn megszüntette a Dózsa György úti gázoló letartóztatását és Budapestre valamint Pest megyére való felügyeletét rendelte el - ez azt jelenti, hogy a férfi szabadon, korlátozás nélkül mozoghat ezen a területen, nyomkövető sem lesz rajta.

A közlemény szerint a bíróság M. Richárd, súlyos, életveszélyes állapota, közelgő életmentő műtétje miatt határozott így, amit az igazságügyi orvosszakértői vélemény is megerősített.

A bíróság határozata nem jogerős.

M. Richárd ellen tavaly december elején emeltek vádat a Dózsa György úti, két ember halálával végződő közlekedési baleset ügyében, amit összevontak egy korábbi, testi sértéses ügyével. Az első tárgyalási napon a gyanúsított tagadta ugyan, hogy a megengedettnél gyorsabban hajtott volna, de kifejezte sajnálkozását a baleset miatt. 

A tárgyaláson jegyezte meg a férfi ügyvédje, hogy M. Richárdnak komoly szívbetegsége van, ezért kérte, hogy engedjék ki a férfit az előzetes letartóztatásból. M. Richárd 2018 vége óta volt letartóztatásban, mivel előtte többször is megszegte a házi őrizet szabályait.

(Borítókép:  Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper elõkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. - fotó:  Kovács Tamás / MTI)