Klaudia
0 °C
12 °C

Drámai eséssel ért véget egy kötekedő részeg repülőútja Budapesten

2019.02.12. 14:26

Egy részeg utas okozott kisebb felfordulást a Wizz Air W62494 számú, Tenerife–Budapest járatán hétfőn késő este. Olvasónk elmondása szerint az oroszul beszélő, jól megtermett, kopasz férfi már a felszálláskor sem volt józan, „egy zacskónyi piával” érkezett, és az úton is folyamatosan kiszolgálták. „Legalább négy-öt felest hozhattak ki neki, amíg megérkeztünk, pedig szóltak a személyzetnek, hogy nem kellene tovább itatni” – mondta el kérdésünkre a szemtanú.

reszegutas
Fotó: Olvasónk, Péter

A többi utast folyamatosan molesztálta, lökdöste, a kezével megállította a mellette elhaladókat, teljesen kezelhetetlen volt. Az egyik légiutas-kísérő megpróbálta lecsillapítani, de a férfi folytatta a balhét.

A leszállás után, a gépből kilépve a férfi arccal előre esett a lépcsőn. „Alaposan megüthette magát, mert folyamatosan kiabált, de annyira részeg volt, hogy meg sem tudott mozdulni. Mindenki tehetetlenül nézte, egy biztonsági ember volt a közelben, aki hiába nyomkodta a walkie-talkie-ját, nem kapott választ. Az utasok jobb híján átlépkedtek rajta, senki sem vállalkozott arra, hogy megmozdítsák a hatalmas testet” – mesélte az utas, aki le is fotózta az esetet.

A csodának köszönhető, hogy az eséskor nem sodort el senkit, pedig legalább tíz gyerek is volt a gépen. 

Kérdéseinket elküldtük a Budapest Airportnak és a légitársaságnak is. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója azt írta, hogy hozzájuk nem érkezett visszajelzés, a jelek szerint sem orvosi, sem rendőrségi beavatkozást nem kértek.

A Wizz Air viszont reagált. Azt írják, megerősítik, hogy a Tenerife-Budapest járatról leszálló egyik utas, Budapesten a repülőgép elhagyása után sajnálatos módon leesett a repülőgéphez tolt lépcsőről. "A repülőgép személyzete azonnal riasztotta a repülőtéri mentőszolgálatot, akik hamarosan a helyszínre érkeztek, és megkezdték az érintett utas ellátását. A Wizz Air minden esetben alaposan ellenőrzi, hogy a repülőgépeire felszálló utasok repülésre alkalmas állapotban vannak-e, és megtagadhatja minden olyan utas fuvarozását, akinek állapota nem teszi lehetővé azt. Jelen esetben sem történt ez másként a spanyolországi Tenerife repülőterén. A repülőgép személyzete fedélzeten nem értékesít alkoholt olyan utasoknak, akik már olyan mértékű alkoholos befolyásoltság alatt állnak, mely már az utasok, a személyzet, valamint a repülés biztonságát fenyegeti. A fedélzeten minden egyéb – nem a repülőgépen vásárolt – alkohol fogyasztása szigorúan tilos." Személyiségi jogi okokból mást nem mondhatnak.

Nemrég az Easyjet Berlinből Budapestre tartó járatán történt hasonló. Egy harmincéves lengyel férfi a kelleténél több vodkát ivott, és ezt még folytatni akarta, ezért kellett végül intézkedni. Hardy Mihály szerint az utóbbi időben majdnem minden hétre jutott egy ilyen eset.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!