A NAV tisztázta Botkát a Szeviép-ügyben

2019.02.13. 17:37

Mint arról beszámoltunk, tavaly november végén feljelentést tettek Botka László ellen a Szeviép-ügyben. A feljelentő, Szabó Bálint (a Szeviép egyik  korábbi beszállítója) szerint 2008-ban vezető szegedi szocialista politikusok a Szeviép-vezérekkel közösen elhatározták, hogy a vállalkozáson keresztül közpénzmilliárdokat tüntetnek el helyi nagyberuházások során. 

A Szerkezet- és Vízépítő Zrt. (Szeviép) csődjéről, és az ahhoz fűződő vádakról egy korábbi cikkünkben írtunk.

Mint arról az Átlátszó.hu most beszámolt, az ügyet két részre bontották Budapesten: az egyiket – a rendőrségi vezető, illetve más személyek általi, jogtalan előnyért történő befolyásolására vonatkozó állításokat – a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozás keretében még vizsgálja. A másikat, a tényleges vagyon különösen jelentős mértékű csökkenésével járó csődbűntettet a NAV-hoz delegálták. Az Átlátszó megkeresésére a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága röviden annyit írt:

Igazgatóságunk a kérdésében szereplő feljelentés elutasításáról határozott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla