Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Börtön a két összeverekedő pécsi család tagjainak

2019.02.13. 16:43
Tizenegy embert, egy 2015-ös pécsi verekedésben résztvevő két család tagjait ítélte letöltendő és felfüggesztett szabadságvesztésre a Pécsi Törvényszék - közölte szerdán a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel.

Az elsőrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértésben, míg a többi tíz vádlottat garázdaságban találta bűnösnek az első fokon eljárt bíróság kedden. A vádlottakat egytől három év hat hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélték. Az első, heted és nyolcadrendű vádlottak kivételével a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette - ismertették.

A két családból származó vádlottak családjai között hosszabb ideje konfliktus volt, szóban és a Facebookon is rendszeresen kritizálták egymást - áll a kommünikében. A törvényszék közlése szerint a két család megállapodott abban, hogy a vitát az elsőrendű K. J. M. és a tizenegyedrendű fiatalkorú P. J. vádlott közötti verekedéssel "próbálják meg tisztázni", ezért egy pécsi buszfordulóban este 10 óra körül találkoztak.

A vádlottak a verekedéshez különböző eszközöket, köztük fejszenyelet és kaszát vittek magukkal. A folyamatosan a helyszínre érkező családtagok kölcsönösen verték egymást, majd egyikük egy gáz riasztópisztollyal nem célzott lövést adott le - részletezte az esetet a kommüniké.

N. G. másodrendű vádlott egy farúddal, nagy erővel ütötte meg az időközben elhalálozott idősebb P. Gy. sértett tarkóját, aki emiatt térdre rogyott. A másodrendű vádlott oldalba is rúgta a férfit, majd elszaladt.  Ekkor az elsőrendű vádlott a sértettet fejszenyéllel kétszer nagy erővel a fejen ütötte. A férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a büntetőeljárás során a bántalmazással össze nem függő okból kifolyólag meghalt - tudatta a bíróság.

Az ítélet ellen részben vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész három munkanapi határidőt tartott fenn a fellebbezésre, így a határozat nem jogerős.