Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

A KDNP szerint Szeged teljesíthetne sokkal jobban is, ha nem baloldaliak vezetnék

2019.02.14. 14:59

Szeged messze nem úgy teljesít, ahogy az a lehetőségek alapján elvárható lenne - jelentette ki a KDNP helyi elnöke és közgyűlési frakcióvezetője csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen az MTI tudósítása szerint.

Haág Zalán a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Szegednek az ország harmadik legnagyobb településeként nem a hazai kis- és közepes városokkal, hanem a környező országok régióközpontjaival kellene versenyben lennie.

A város az ipari beruházások, a munkahelyteremtés és helyiadó-bevétel tekintetében is lemaradásban van: rosszul megtervezett, folyamatosan csúszó és jelentősen túlárazott látványberuházásokra megy el a pénz - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ahelyett, hogy befektetne a jövőbe, a baloldali városvezetés lassan, de biztosan feléli azt.

Botka László (MSZP) polgármester történelminek nevezi az önkormányzat idei költségvetését, arról azonban nem tesz említést, hogy a kormány 28 milliárdos adósságállománytól - és ezzel éves szinten milliárdos hiteltörlesztéstől - szabadította meg az önkormányzatot.

A szocialista polgármester miközben folyamatosan szidja a kormányt, saját fejlesztésként próbálja beállítani a Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházásokat, így a korábban már sokszor megígért fedett uszoda építését is - közölte a frakcióvezető.

A Fidesz és a KDNP képviselői módosító csomagot nyújtottak be a költségvetés tervezetéhez, amivel olyan csoportoknak kíván támogatást nyújtani, melyekre nem terjed ki a szocialista városvezetés figyelme - tudatta Haág Zalán.

Visszaállítanák - a Botka László által eltörölt - egyházi keretet, az erre szánt 40 millió forint nem hitéleti célokat szolgálna, hanem temetői járdák és utak, közösségi házak karbantartására vagy éppen az egyetemi lelkészség programjaira fordítanák. A városvezetés által tervezetnél többet költenének drogprevencióra, az idősek, fogyatékkal élők támogatására, ifjúsági vagy sportcélokra is - összegezte a javaslatokat a képviselő.