Életfogytiglant kaphat a taxist megkéselő férfi

2019.02.14. 09:00 Módosítva: 2019.02.14. 09:01

Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki tavaly májusban megkéselt egy taxist Budapesten és elvitte a pénztárcáját, közölte a Fővárosi Főügyészség. Miután többszörös visszaesőről van szó, az elkövető életfogytiglant kaphat.

A vádirat szerint a 33 éves férfi tavaly május 25-én éjjel intett le egy taxit a Nagyvárad térnél, beszállt a hátsó ülésre és a XX. kerületi Ady Endre teret mondta be címnek.  Az autó a Mártírok útján járt, amikor a férfi minden előzmény nélkül megragadta a taxisofőr ingének nyakát, annál fogva hátra húzta, majd a másik kezében lévő késsel többször megszúrta, illetve megvágta.

A taxis megpróbált kiszabadulni, ezért felgyorsított és éles kanyarokat tett. A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi egyszer eldőlt, azonban felülve tovább szurkálta a sofőrt.

Az autó az Ady Endre térnél lefulladt. A férfi ekkor a taxis értékeit követelte, aki átadta a pénztárcáját. A 33 éves férfi még ellenőrizte, hogy van-e rajta gyűrű, majd a tárcával együtt elmenekült.

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Mivel a férfi visszaesőnek számít, több erőszakos bűncselekményt követett el, a törvény ezt a bűncselekményt már kötelezően életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti.