Fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, lövöldözés után elkapták

IMG 20190215 121719
2019.02.15. 12:20 Módosítva: 2019.02.15. 13:28
Tárgyalás közben megtámadott egy őrt egy férfi a Fővárosi Törvényszéken pénteken délben, a fegyvert egy biztonsági őr fejéhez szorította, így menekült el. Az utcán megállásra kényszerített egy autót, majd elhajtott. Rengeteg rendőr vette üldözőbe, a kocsit Újpalotán feltartóztatták, majd lövöldözés után a férfit elkapták.

Pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, értesült az Index. Úgy tudjuk, büntetőügyének tárgyalásán egy vádlott elvette az őr fegyverét. A pisztolyt egy biztonsági őr fejéhez szorította így menekült ki az épületből, majd egy autót is szerzett.

A Fővárosi Törvényszék délutáni közleménye szerint „a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen,

az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.”

Az Indexnek egy szemtanú azt mondta, az utcán egy szürke Nissanba ült be, majd az őrt elengedte. Az autó sofőrjét viszont magával vitte.

Ezután hatalmas volt a rendőri készültség a városban, az Árpád hídon rendőrautók állták el a forgalmat, és ellenőrizték a kocsikat. Van, aki szerint 50 rendőrautó vette üldözőbe. A rendőrök Újpalotán rálőttek a férfire.

rendőri jelenlét

A videó a Bosnyák téren készült (Water Film Group).

A férfit Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út sarkán a rendőrök leszorították. lövöldözésről egy olvasónk videót is küldött.

Olvasóink szerint a férfi később gyalogosan menekült, és ő is lövöldözni kezdett.  A rendőrség közleménye szerint a férfit elkapták. A Blikk szerint a férfit válságos állapotban vitték kórházba.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?

A fegyveres szökött rab elkapásáról olvasónk videót küldött, amit alább megtekinthet.