20 millió van a Jobbik számláján, az oszlatásra is felkészültek

2019.02.15. 08:14

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke azt mondta a Népszavának, hogy ha nem kapnak részletfizetési lehetőséget az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetések törlesztésére, akkor arra is fel vannak készülve, hogy oszlatni kell a pártot, mivel nincs miből kifizetni a büntetést.  

Elmondta, a múlt pénteken vették át azt az ÁSZ-értesítést, hogy a legutóbbi, 136 milliós bírságot 15 napon belül kellene elutalniuk, ha nem kapnak részletfizetési lehetőséget. Már felvették a kapcsolatot az adóhivatallal, de eddig csak szóbeli egyeztetés történt.

A párt parlamenti frakciójának tagjai úgy döntöttek, hogy ha megszüntetik a pártot, akkor független képviselőként folytatják, hogy magával a párttal mi lenne, azt még nem tudni, de elképzelhető hogy a Jobbik más néven alakul újjá. 

Mindenesetre a múlt héten a jobbikos Gyöngyösi Márton még arról beszélt, önálló listával indul az uniós választáson

DSC 3223
Fotó: Bődey János

Sneider azt is elmondta most a lapnak, hogy jelenleg 20 millió forint van a párt számláján, és arra számítanak, hogy áprilisban már nem kapják meg az államkincstártól a negyedévente esedékes költségvetési támogatást, ugyanakkor a pártelnök szerint a büntetések összege közelít az egymilliárd forinthoz.

A pártelnök egyébként a párt rendkívüli kongresszusán is felvetette már a Jobbik megszűnését.