Momentum: Orbán menthetetlenül a múltban ragadt

2019.02.17. 20:20 Módosítva: 2019.02.17. 22:47

A Momentum vasárnap beindította az Európai Parlamenti választási kampányát. A sajtóközleményük szerint az eseményen beszélt a párt elnöke, Fekete-Győr András, aki szerint a munka még nem lett rendesen elvégezve, mert Orbán Viktor menthetetlenül a múltban ragadt. 

Azért fogunk dolgozni, hogy a fiatalok láthassák Európát, de válasszák Magyarországot. Azért fogunk dolgozni, hogy a családok pihenni, nyaralni járjanak külföldre, ne pedig kényszerből dolgozni

– mondta beszédében. Beszélt még arról is, hogy azt akarják, Magyarország boldog hely legyen, és a magyarok európai jövőt érdemelnek.

A Momentum EP-listavezetője, Cseh Katalin szerint mára „Európa” egy üres politikai szlogenné vált, és nem lehet nyugodt szívvel kijelenteni, hogy Európához tartozunk. „Egy európai jövőhöz másféle Magyarországra és másféle Európára van szükségünk!”, mondta.

A sajtóközlemény szerint Guy Verhofstadt videóüzenetet küldött a pártnak, amiben arról beszélt, hogy ez a választás nemcsak Európáról, hanem Magyarország jövőjéről is szól: hogy Magyarország előre, a jövő felé halad-e, vagy hátrafelé a múltba.