Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Újlipótvárosban ütöttek le egy férfit, akinek 9 milliójáért bitcoint ígértek

2019.02.17. 08:39

Lezárta a rendőrség a nyomozást K. George és társai ügyében. A 44 éves férfi a 34 éves B. Tiborral együtt másfél éve, karácsony előtt raboltak ki egy férfit a XIII. kerületi Balzac utca egyik lépcsőházában. Előzőleg a későbbi sértettel abban állapodott meg K., hogy pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át.

A férfit K. George beengedte a lépcsőházba, és felkísérte a harmadik emeletre, ahol B. Tibor állt lesben. Amikor odaértek, B. a sértettet többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját, amelyben közel kilencmillió forint volt. B. Tibor a férfi táskájával együtt kifutott a lépcsőházból, ahol a 41 éves R. Péter várta, majd egy bérelt autóval elmenekültek a helyszínről.

K. George ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki a rendőrök, akik december 27-én ütöttek rajtuk egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították. A nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozást a rendőrök a napokban lezárták, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére, írja a rendőrség.