Még nincs kihallgatható állapotban a szökött rab

2019.02.18. 15:32

Stabil az állapota és magához tért az a bíróságról megszökött rab, akit pénteken több mint fél órán át üldöztek a rendőrök Budapesten, írja a 24.hu. A lap úgy értesült, hogy a férfi azonban egyelőre nincs kihallgatható állapotban. A 35 éves férfit pénteken életveszélyes állapotban vitték kórházba, miután több lövést adtak le rá a rendőrök.

A rendőrség hétfőn adott ki hosszabb videót Sz. Károly elfogásáról. Közben az is kiderült az Index kérdésére, hogy bár tucatnyi rendőrt kitüntettek az ügyben, az a mercedeses férfi nem kap elismerést, aki lebirkózta a szökött foglyot.

A Bors hétfőn azt írta, hogy miután pénteken Sz. Károly ököllel arcon ütötte, majd lefegyverezte a Fővárosi Törvényszéken az őrt, a tőle megszerzett fegyvert a bírókra fogta. A 24.hu kérdésére azonban a rendőrség cáfolta, hogy ez megtörtént volna. Mint írták,

az eljárás adatai alapján nem merült fel gyanú arra, hogy az elkövető a bíró sérelmére bűncselekményt követett volna el.

A rendőrség közlése szerint az ügyben a rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja le a nyomozást. Mivel a férfi fegyveresen követte el a hivatalos személy elleni erőszakot, így 2-8 év között terjedő szabadságvesztésre számíthat. 

Sz. Károly korábban már volt büntetve egy bankrablás miatt, akkor 8 évet kapott. Pénteken rongálás miatt további 1 év 1 hónapra ítélték - erre jön rá a mostani fogolyszökés ügyében majd kiszabható büntetés.  • Tippek
  • Biztosítás