Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Kövér László: Sorosisták, bevándorláspártiak, globalisták, föderalisták

D KOS20190218013
2019.02.20. 22:20

Az Európai parlamenti (EP) választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint az ideinek, az, hogy Magyarország a magyar embereké marad vagy másoké lesz - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke szerdán Szolnokon, a Márai Sándor Polgári Kör által szervezett rendezvényen.

A házelnök az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy a bevándorláspártiak nyerik-e meg a választást vagy pedig azok, akik szeretnék meggátolni a bevándorlást, különösen az illegális migrációt. Megítélése szerint a világba kitekintve leegyszerűsödött a politikai küzdelem két táborra: a konzervatív értékek, a család, a nemzet védelmében politizálókra és az ezzel szemben állókra, akik ezeknek a kereteknek a puszta létét is tagadják.

Kövér László az ellenzék kritizálására is szakított időt:

az ellenzék igazi vezéreit a magyar határokon túl kell keresni, nevezzék őket bárhogy: sorosistáknak, bevándorláspártiaknak, globalistáknak, föderalistáknak.

Az Országgyűlés elnöke idézte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki azt mondta: "a bevándorláspártiak, a globalisták elfoglalták az európai intézményeket". A cél, hogy visszafoglalják ezeket az intézményeke. Mint fogalmazott, van ok az optimizmusra, de jól fel kell mérni "a baj nagyságát", mivel - mint mondta - "az ellenfél mindenhova beépült és hálózatszerűen működik".

Szerinte a magyarországi ellenzék "kárt okoz", és mivel nem tudták megszólítani az emberek többségét, azt a téves következtetést vonták le magukban, hogy ennek az az oka, hogy "nem elég radikálisak, durvák, egyértelműek".

Azt mondta, hogy 2010-ig a parlamenti képviselők a súlyos konfliktusok során sem léptek át bizonyos határokat, betartották az elemi normákat. A mostani ellenzék viszont szerinte nevetségessé és komolytalanná teszi magát.

(Borítókép: Kövér László. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)