24.hu: Az érsebészek fele felmondott a veszprémi kórházban

2019.02.21. 09:10 Módosítva: 2019.02.21. 14:23

Nemcsak a budapesti Péterfy Kórház került bajba szakorvoshiány miatt: Veszprém megye súlyponti kórházában, a Csolnoky Ferenc Kórházban rövid időn belül felmondott az érsebészeti osztály hat orvosa közül három, ráadásul az osztályvezető főorvos is távozott – tudta meg a 24.hu.

Információik szerint egyikük már ott is hagyta az állami ellátást, és csak magánrendelésen dolgozik. Egy orvos egy budapesti állami intézménybe ment át, közben magánrendelésen is operál. A harmadik orvos Miskolcra, állami fenntartású kórházba ment dolgozni. Előfordult, hogy okozott már problémát az érsebészek hiánya, komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudott fogadni a veszprémi kórház, mert az érsebész specialista a távozók között volt, ezért át kellett irányítani a beteget egy másik kórházba.

A kórház főigazgatója válaszában nem cáfolta a 24.hu információit, rövid levele arra korlátozódott, hogy az érsebészeti részleg teljes kapacitással működik a nap 24 órájában és a hét minden napján.

Dávid Gyula azt írta nekik:

a folyamatos ellátást az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően orvosi ügyelettel és érsebészeti készenléti szolgálattal biztosítjuk. Ennélfogva a progresszivitási szintnek megfelelő ellátásokat az elmúlt hónapokban is biztosítottuk, a speciális, emelt szintű ellátást igénylő esetek eddig is és ezután is a megfelelő centrumba kerülnek. A humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk.