Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

2 év 2 hónapot kapott Z. Krisztián, a szökött rab

2019.02.21. 14:11

Két év két hónap fegyházra ítéltek egy férfit, aki 2017 szeptemberében megszökött a Győri Járásbíróság udvaráról, miután kihallgatták. Az ítélet jogerős, az elsőfokú ítéletet fél évvel mérsékelték, írja az MTI.

Elfogása után rendőrök kísérik Z. Krisztiánt 2017. szeptember 20-án.
Elfogása után rendőrök kísérik Z. Krisztiánt 2017. szeptember 20-án.
Fotó: Police.hu

Z. Krisztián jogerős büntetését töltötte Sopronkőhidán, ahonnan átvitték Győrbe, hogy tanúként kihallgassák. A sorompónál vártak a rabszállítóra, amikor a férfi kihasználta a felügyelő figyelmetlenségét, kihúzta a kezét a bilincsből, és a sorompó lecsukódása előtt elmenekült. Nyolc nappal később Győrszentivánon fogták el a rendőrök. Egy ismerős családnál bujkált.

A másodfokú bíróság szerint „nincs jelentősége annak, hogy a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlott hosszú vagy rövid tartamú szabadságvesztés büntetését töltötte, amikor elszökött”. Arról sincs információ a szökést előkészítette volna, „csak a kínálkozó lehetőséget használta ki arra, hogy a büntetés végrehajtása alól kivonja magát”.

A fogolyszökés felső büntetési tétele három év, de a bíróság figyelembe vette, hogy a szökés nem feltétlenül csak az elkövető felelőssége, hanem az is felelős, aki őt őrizte.