Több településen javult a levegő minősége

2019.02.21. 13:43

Több településen javult a levegő minősége, de egy helyen továbbra is veszélyes, kettőn pedig egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt - közölte az MTI. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön azt közölte:

veszélyes a levegő minősége Nyíregyházán, míg Debrecen levegőjét egészségtelennek minősítették. Emellett 7 helyen kifogásolt a levegő, ezek: Eger, Kazincbarcika, Kecskemét, Sajószentpéter, Pécs, Putnok, Szeged.

Az érintett településen nem javasolt huzamosabb ideig a szabadban tartózkodni. Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges lakosságcsoportnál is légzőszervi tünetek jelentkezhetnek. A légszennyezettség kihatással van a keringési rendszerre, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is.

Javult Szolnok

Csütörtökön megszüntették Szolnokon a szomgriadó tájékoztatási fokozatát, amit szerdán rendeltek el. A szálló por koncentrációja már az egészségügyi határérték alatt van egy belvárosi mérőállomás adatai szerint. A levegő minősége az enyhén szeles időjárásnak köszönhetően jelentősen javult, és a következő napok várható időjárása is kedveznek ennek a folyamatnak.

Miskolcon mérsékelték

Miskolcon is mérsékelték a korábban kiadott szmogriadót. A Miskolcon működő automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja az utóbbi 24 órában alatta maradt a riasztási küszöbértéknek, de továbbra is meghaladja a tájékoztatási szintnek. Emiatt a füstködriadó riasztási fokozatát megszüntették, elrendelték a tájékoztatási fokozatot.  • Hírek
  • Hitelkártya