Halálra gázolta az elektromos biciklist, majd elhajtott, felfüggesztettet fog kapni

2019.02.22. 09:59

Vádat emeltek egy ötvenhárom éves nővel szemben, aki 2017 októberében, Makón elütött egy elektromos kerékpárral közlekedőt, majd a baleset után segítségnyújtás nélkül távozott, írja közleményében a Szegedi Járási Ügyészség. Az elütött biciklis még aznap belehalt a sérülésbe.

A nő október 7-én, reggel kilenc óra körül a gépkocsijával megelőzte az előtte haladó elektromos kerékpárost, de aztán le akart kanyarodni a jobb oldalon lévő mellékutcába. Viszont nem tudott visszasorolni a kerékpáros elé, így közvetlenül azután, hogy a sértett mellett elhaladt, a sáv belső feléből bevágott a kerékpáros elé.

A kanyarodás során az autó jobb hátsó sárvédője nekiütközött a kerékpár bal oldali kormányának, ettől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és az úttestre zuhant. Az ütközés és az elesés látható volt a vádlott számára, ennek ellenére segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A mentőket a helyszínre érkező másik személy értesítette. A sértett még aznap délután elhunyt az elszenvedett sérülések miatt.

A Szegedi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az elkövetőt. Az ügyésznek tavaly óta lehetősége van, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, hogy indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől 3 évre történő eltiltását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.