Mészáros Lőrincé lett Simicska teljes cégbirodalma

2019.02.22. 21:15 Módosítva: 2019.02.22. 23:16

Eddig is sejteni lehetett, hogy Simicska Lajos cégbirodalmának nem Nyerges Zsolt lesz a végállomása, a Gazdasági Versenyhivatal pénteki bejelentése [.pdf] pedig végleg pontot tett az ügy végére: Mészáros Lőrinc öt anyavállalat felett szerzett közvetlen irányítást, ezzel pedig a korábbi oligarcha összes cége visszakerült a Fidesz holdudvarába – írja a 444.hu.

unnamed
Fotó: Bődey János

A hivatal döntését a Válasz Online szúrta ki, így kiderült, hogy egy tranzakció keretében

Mészáros Lőrinc úr közvetlen egyedüli irányítást szerez a ProRáta Holding Zrt., a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt., az Euro Publicity Kereskedelmi és

Szolgáltató Kft., a Mundus Invest Vagyonkezelő Zrt. és a Megapolis Media Vagyonkezelő

Zrt. felett.

A lap azt írta, eddig tizenöt cég érkezett meg Mészároshoz, azonban mivel ebben az esetben anyavállalatokról van szó, ezzel a döntéssel a valóságban most a maradék harminchét érdekeltség mindegyike átkerült hozzá.

Nyerges Zsolt még nyáron vette meg Simicska Lajos cégbirodalmát, de már akkor lehetett sejteni, hogy a cégek nem állnak meg nála, és tényleg futószalagon érkeztek olyan hírek, hogy újabb cég került át Mészáros valamelyik bizalmasához.

A legemlékezetesebb egyébként a Közgép tranzakciója volt: Nyerges Zsolt a céget Mészáros Lőrinc üzlettársának, Szíjj Lászlónak adta el, az erről szóló közleményben pedig azt írta, hogy

Sikeresen zárultak az üzleti tranzakciók, szakmai befektető működteti tovább a KÖZGÉPet.