Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Barlangban rekedt egy férfi Üröm határában

2019.02.23. 20:29 Módosítva: 2019.02.23. 21:09

A Papp Ferenc-barlangba szorult három-négy méter mélyen egy ember Üröm és Pilisborosjenő határában, írja a Katasztrófavédelem honlapja.

A fővárosi hivatásos tűzoltók, a doktorszolgálat és a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkeztek a helyszínre, a barlangi mentők megérkezéséig meleg takarót és védőitalt biztosítottak az illető számára. A barlangi mentők végül felhozták a szerencsétlenül járt embert, aki hámsérüléseket szenvedett. Az egységek lekísérik őt a helyszínről.


A Magyar Barlangi Mentőszolgálat sajtóközleménye szerint 2019. február 23-án délután két túrázó bemászott a barlangba, de egyikük, egy 33 éves férfi a bejárattól néhány tíz méterre már eltévedt, és nem találta a kiutat a felszínre. Túratársa hívta a 112-t. Az eltévedt férfi 4 órát töltött a barlangban, mire a barlangi mentők megtalálták és a felszínre kísérték.

A mentőszolgálat megjegyzi, hogy a Papp Ferenc fokozottan védett barlang, szabályos látogatásához a Duna Ipoly Nemzeti Park előzetes engedélye szükséges. A barlang egésze nehezen járható, szűkületekkel, instabil omladékokkal teletűzdelt járatainak hossza 400 méter, mélysége 66 méter. A Duna Ipoly Nemzeti Park a Papp Ferenc látogatását csak gyakorlott barlangászoknak javasolja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport