Távozik a János-kórház főigazgatója

2019.02.25. 09:26 Módosítva: 2019.02.25. 10:18

Információink szerint múlt hét pénteken felmentették Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját. Kórházi forrásaink megerősítették a hírt.

Az átadás-átvétel várhatóan a mai napon lesz. A héten két miniszter, Varga Mihály és Gulyás Gergely is bejárja a patinás intézményt, és úgy tudjuk, a II. és XII. kerületi polgármester is jelen lesz.

Információink szerint a kórház élére Takács Péter kerülhet, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikai főosztályvezetője. Ezt hétfő kora este az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-hez eljuttatott közleménye meg is erősítette: Takács Péter február 26-tól veszi át az intézmény főigazgatói posztját. Takács az Emmi előtt a Szent János Kórház járóbetegellátási igazgatójaként és finanszírozási osztályvezetőjeként dolgozott.

A kórházon belül már régebb óta úgy tudják, hogy a János-kórház küszöbön álló átalakítását új vezető fogja irányítani. Az Egészséges Budapest Program szerint a kórháznak a Kútvölgyi kórházzal együtt fontos szerepe lesz a környező kerületek ellátásában.

A Semmelweis Egyetem itt működő egységei elköltöznek, így itt fog létrejönni az  Észak-Közép-budai Centrum kórház. A János-kórház épületeit felújítják. A Kútvölgyi tömbjében fog működni a II. és XII. kerületet ellátó új szakrendelő. A kórház feladatai is módosulnak. Mostani 800-as ágyszáma 500-600-ra fog csökkenni, zajlik a koncepció kidolgozása az új orvosszakmai feladatokkal. 

Kázmér Tibor 2012-ben került a Szent János kórház élére a váci Jávorszky Ödön Kórház vezetői posztjáról. A nagy tapasztalatú vezető 1998 és 2001 között az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt. Onnan került  az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet vezetői posztjára, és már 2005 és 2008 is irányította a Szent János kórházat.