Emma
8 °C
22 °C

Nem támogatja a Fidesz Palkovics László és Lovász László meghallgatását

2019.02.25. 16:42 Módosítva: 2019.02.25. 17:20

Február 26-án, kedden, a költségvetési bizottság ülésén szerette volna elérni a Demokratikus Koalíció (DK), hogy hallgassák meg a Magyar Tudományos Akadémia körüli átalakítások ügyében az akadémia elnökét, Lovász Lászlót, valamint Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetőjét.

Kapcsolódó

Az Akadémia elnöke nem cáfolta, hogy zsarolásnak érzik a kormány eljárását

Lovász László ugyanakkor kiváló mérnöknek nevezte Palkovics László minisztert.

A bizottság DK-s elnöke, Varju László viszont azt a hírt kapta hétfőn az egyik fideszes alelnöktől, Szűcs Lajostól, hogy a fideszes képviselők nem támogatják a meghallgatásról szóló napirendi pontot. Varju azt mondta az ATV-nek, hogy ennek ellenére fel fogja tenni a meghallgatásról a kérdést az ülésen, még akkor is, ha a fideszes képviselők leszavazzák azt.

Ennek viszont csak szimbolikus jelentősége lehet maximum, ha a többségben lévő fideszes képviselők leszavazzák a meghallgatást, akkor Varju hiába szeretné, nem fogja tudni meghallgatni a feleket.

A háttérben az Akadémia és az ITM folyamatos tárgyalásokban vannak az Akadémia jövőbeli finanszírozását illetően, az ATV információi szerint Lovász László kedden délután tervezi tájékoztatni az Akadémia elnökségét a legújabb fejleményekről.

(atv.hu)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!