Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Szidta a rendőröket a tüntető, 150 ezerre büntették

2019.02.25. 09:14

150 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy tüntetőt, aki a Fővárosi Főügyészség szerint"gyalázkodó kifejezéseket használt" a helyszínbiztosító rendőrökkel szemben, és arcukba fújta a dohányfüstöt.

A vád szerint a 20 éves férfi tavaly április 14-én, a késő esti órákban részt vett a Kossuth téren tartott tüntetésen, ahol a helyszínt és az Országházat rendőrök biztosították. A férfi a tüntetés során a rendőrsorfalhoz lépett és perceken át sértegette, szidalmazta a szolgálatot teljesítő rendőröket. A vádlott ezen túl több rendőrnek is szándékosan cigarettafüstöt fújt az arcába.

A fiatalember ellen három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emeltek vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva, a váddal egyező jogi minősítés szerint a férfival szemben – halmazati büntetésként – 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.