Szijjártó: A kampány miatt vannak politikai plakátok az utcán

2019.02.26. 19:11

Elindult az EP-választás kampánya, így nem kellene meglepődni azon, hogy az utcákon politikai tartalmú plakátok vannak - mondta Szijjártó Péter a BBC Hard Talk műsorában Stephen Sackur riporternek, aki a kormány legújabb plakáthadjáratáról kérdezte a magyar külügyminisztert. A riporter erre visszavágott, hogy ez a kormány üzenete, és nem tartalmaz a plakát semmilyen pártra vonatkozó arculati elemet, amire Szijjártó érdemben nem tudott reagálni, csak hogy a kormánynak tájékoztatnia kell a lakosságot, ha veszélynek van kitéve, ami ugye Soros.

Az egészen fárasztó, közel 26 perces interjúnak nagyjából ez is volt az egyetlen érdemleges kijelentése, az interjú legtöbb része a szokásos kormánykommunikációs paneleket hajtogatta, ami szerint 

A riporter kitér arra, hogy ha annyira gonosz és romlott az EU, mint amennyire Magyarország kormánya ezt állítja, akkor miért nem lépnek ki, ahelyett, hogy elfogadják azokat a javakat, ami a tagsággal jár. Szijjártó szerint ezeket pénzeket nem nagylelkű felajánlásként kapja az ország, hanem azért cserébe kapja, hogy piacát megnyitotta az EU felé, és szerződések kötik. Kiemelte, hogy Magyarország az EU tagja, és az is akar maradni, mert a magyar kormány nem a problémát látja önmagában, hanem a megoldást. 

Az OLAF-jelentés, és az Elios-ügy is előkerült az interjú végén. A riporter kérdésére, hogy mennyi pénzt kellett visszafizetnie Magyarországnak hűtlen kezelés miatt, Szijjártó azt válaszolta, hogy ez nem az ő területe.