Ákos, Bátor
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Enyveskezű utas miatt nem tudott felszállni Ferihegyről egy repülő

2019.02.26. 08:56

Közel egyórás késéssel tudott csak felszállni a Wizz Air reggel fél 7-kor induló barcelonai járata, mert lopás történt a fedélzeten, erősítette meg olvasónk beszámolóját Hardy Mihály, a reptér sajtósa.

Olvasónk szerint

a gépre rendőrök érkeztek, majd leszállítottak két utast. A mögöttük ülő fiatal férfi azt állította, hogy eltűnt a tárcája (később előkerült, de a pénz nélkül), benne 200.000 forinttal. A gyanúsított játszotta az ártatlant, elfelejtette hova tette a kabátját, és nem működött közre a hatóságokkal. Még mindig nem indultunk el, azóta már lezajlott egy belső csomagellenőrzés is.

Hardy Mihály szerint a rendőrök később megtalálták a pénzt, és a járat is elindulhatott.

Megkerestük a Wizz Airt is, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A Wizz Air közölte, hogy

február 26-án, a Wizz Air Budapestről Barcelonába közlekedő, W6 2375 számú járatán egy utas jelentette, hogy a termináltól a repülőhöz tartó buszon eltűnt a pénztárcája. A légitársaság szabályzatának megfelelően kihívták a rendőrséget, amely kivonult a repülőgéphez, azonosította a tolvajt, és megtalálta a pénztárcát. A feltételezett elkövetőt a hatóságok leszállították a fedélzetről, és további kihallgatás céljából őrizetbe vették. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli a hasonló eseteket. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.