Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Toroczkai László vezeti a Mi Hazánk Mozgalom uniós választási listáját

2019.02.27. 16:56

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vezeti a párt európai parlamenti (EP)választási listáját - jelentette be a Mi Hazánk kampányfőnöke az MTI tudósítása szerint. Novák Előd közölte: a listán szereplő 63 ember egyúttal a Mi Hazánkkal együttműködési megállapodást aláíró Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Független Kisgazdapárt (FKGP) jelöltje is. Úgy fogalmazott: a nemzeti összefogás listájával értékalapú alternatívát kínálnak a jelenlegi kormányzattal szemben "az elvtelenül egyesült balliberális tömb" helyett.

A kampányfőnök úgy vélekedett, hogy Toroczkai László, aki elsőként vetette fel a migrációs krízis kezdetekor a határkerítés megvalósításának szükségességét, Európa-szerte ismert és elismert politikus; olyan vezető, akivel képes lehet európai szövetséget is kötni a Mi Hazánk. Hozzátette, olyan európai szintű összefogást szeretnének, amelynek nyomán kiterjeszthető a párt jelszava: "Magyarország a magyaroké és Európa az európaiaké".

A lista második helyén Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét indítják, ám az ő szereplését szimbolikusnak nevezte Novák Előd, mert nem veszi át a mandátumát, ha képviselővé választják. A harmadik helyen Árgyelán János szerepel, aki önkormányzati képviselőként tagja a Régiók Európai Bizottságának. A lista negyedik helyén szereplő Popély Gyula, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, szlovákiai magyar politikus a sajtótájékoztatón azt mondta: "egy elszakított terület szülötteként vállalja a küzdelmet a nemzet érdekében".

Az MTI tudósításából az nem derül ki, mivel magyarázta Novák Előd a 63 jelölt szükségességét, hiszen Magyarország 21 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, ennyi mandátumért folyik tehát a verseny a magyar pártok között.