16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

A többségbe került ellenzék leváltotta a helyi tévé vezetőjét Szombathelyen

2019.02.28. 19:08 Módosítva: 2019.02.28. 19:12

Nem tétlenkedik Szombathelyen a többségbe került ellenzék, csütörtök délután leváltották Lovass Tibort, a helyi televíziót is irányító Médiaközpont éléről - derült ki a Nyugat.hu tudósításából. Losassal az volt a probléma az ellenzéki politikusok szerint, hogy irányítása alatt elfogultan működött a tévé, és a műsorokba nem hívtak be ellenzéki politikusokat.

Lovass helyett két évre megválasztották Halmágyi Miklóst a Médiaközpont élére. Halmágyi feladata az ellenzéki többség szerint, hogy újraindítsa az ingyenes helyi lapot, és de nem párt- hanem objektív újságot akarnak. 

A szombathelyi fideszesek megvédték a leváltott vezetőt, és azt emlegették, hogy a bevándorláspárti ellenzék politikai alapon tisztogat - írta a Merce.hu. Egy helyi fideszes a vitában megjegyezte, hogy "van egy diszkrét bája, mikor a posztkommunisták oktatják ki a nemzeti oldalt sajtószabadságról és médiafüggetlenségről". A Fidesz-KDNP frakció közleménye szerint Halmányinak "nincs televíziós tapasztalata és kinevezése kizárólag a bevándorláspárti szivárványkoalíció érdekét képviseli".

Szombathelyen az ellenzék csütörtökön került többségbe, miután a Fidesz–KDNP-s polgármesternek elmérgesedett a viszonya az alpolgármesterével. A csütörtöki közgyűlésen ritka jelenetsort láthattunk: az ellenzék söpörte le a Fidesz javaslatait. További részletek ebben a cikkünkben  • Tippek
  • Bankszámla