Hogyan sebesíthette meg magát halálosan Pásztor Anna zaklatója?

2019.02.28. 17:37 Módosítva: 2019.02.28. 20:30

Sajtóhírek szerint egy pengével sebesítette meg önmagát a börtönben Pásztor Anna zaklatója, aki másnapra belehalt a sérülésébe.

Megkérdeztük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), hogy meg tudják-e erősíteni a hírt. Válaszukban azt írják, konkrét személyre és konkrét eseményre vonatkozó kérdésre nem szolgálhatnak információval. Hozzátették ugyanakkor, hogy

az elítélt birtokában tartható tárgyak körét részletesen a szabadságvesztés, az elzárás, az előzetes letartóztatás és a rendbírság helyébe lépő elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló 16/2014. (XII.19.) IM rendelet 1. számú melléklete tartalmazza, amelyeknek a rendeltetésszerű használatát a büntetés-végrehajtás munkatársai rendszeresen ellenőrzik.

Az említett rendelet mellékletében felsorolt tárgyak közül nagy valószínűséggel a borotva lehet az, amivel életveszélyes sérülést okozhatott a fogvatartott. Más éles eszköz nem szerepel a listán.

Mint azt a BVOP korábbi válaszára hivatkozva megírtuk, a dunaszerdahelyi férfi február 27-én éjjel kísérelte meg az öngyilkosságot, egy éles tárggyal a nyaki ereit sebesítette meg. A börtönőrök

azonnal észlelték az esetet,

a zárkába siettek és megkezdték a fogvatartott életmentését. A kiérkező mentősökkel sikerült stabilizálni az állapotát, kórházba szállították, reggelre azonban belehalt sérülésébe.

Jozef P. összesen 196 oldalnyi zaklató levelet küldött Pásztor Annának , és azzal fenyegette meg őt, hogy egymás után öli meg a családja és a zenekara tagjait. Tavaly augusztusban egy késsel a cipőjében próbált meg az Anna & the Barbies énekesnőjének közelébe férkőzni a zenekar Budapest Parkban adott koncertjén, a biztonságiak a fotója alapján kiemelték a tömegből, majd átadták a rendőrségnek.

A férfi tárgyalása egy hete volt,

ahol megállapították, hogy a vád emberölés előkészültének is minősülhet, ezért az ügyet áthelyezték a Fővárosi Törvényszékre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport