Tíz év börtönt kapott a vajdasági férfi, aki szilveszterkor Szegeden megölte barátnőjét

2019.02.28. 12:48

Emberölés miatt jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki tavaly újév napján meggyilkolta szintén vajdasági barátnőjét.

A 2017 októberétől párkapcsolatban élő vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre szilveszterezni. A nő rokonának lakásában szálltak meg. December 31-én előbb ott találkoztak ismerőseikkel, majd egy szórakozóhelyre mentek. A vádlott nagyon berúgott, és miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, és lefeküdtek aludni.

A még mindig ittas vádlott egy idő után felkelt, fojtogatni kezdte az ágyban fekvő, nála sokkal gyengébb lányt, majd a fejét többször a falba verte, az arcát pedig ököllel ütlegelte. A sértett rövid időn belül meghalt.

A férfi ezután megkísérelte felvágni az ereit, hogy öngyilkosságot kövessen el. Miután nem járt eredménnyel - de már órákkal a gyilkosság után -, szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget.

A harmincegy éves vádlott beismerte tettét, és az utolsó szó jogán azt mondta, bármit megtenne azért, hogy visszacsinálja a történteket.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport