A Hír és Echo tévés Császár Attila lett az EMMI sajtófőnöke

2019.03.01. 18:00 Módosítva: 2019.03.02. 00:01

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatja pályáját Császár Attila, aki a Hír TV, majd az Echo TV riportere és műsorvezetője volt. Értesüléseink szerint ő lett az EMMI Sajtó és Kommunikációs Főosztályának vezetője. Felhívtuk Császár Attilát, aki megerősítette információnkat. 

Császár az Echo TV honlapján olvasható életrajza szerint újságírói pályáját a nyolcvanas években a Magyar Rádiónál kezdte, később a Magyar Televízióhoz került, majd az Új Magyarország, illetve a Napi Magyarország munkatársa volt. 2002-től három évig a Duna Tv-nél dolgozott, 2005-ben átigazolt a Hír TV-hez.

Császár Attila
Császár Attila
Fotó: Echo TV / Youtube

Neve akkor vált ismertté, amikor 2006-ban a Gyurcsány-kormány idején a Hír TV egyedüliként közvetítette élőben a Magyar Televízió székházának ostromát. Császár az épületet macskakövekkel és Molotov-koktélokkal dobáló embereket forradalmároknak nevezte, akikkel szemben a rendőrök brutálisan léptek fel, és a történteket többször 1956-hoz hasonlította.

Az elfogult tudósítás miatt az Országos Rádió és Televízió Testület 1 millió forintra büntette a csatornát. Császár később minderről azt mondta: 2006-ban Wittner Mária egykori ’56-os hős és fideszes képviselő beszélt forradalmi hangulatról a Kossuth téren, és ő riporterként azt próbálta átadni a nézőknek, hogy a politika is ezt olvassa ki a kialakult helyzetből.

A riporter a 2015-ös G-nap után még két évig maradt a – Simicska Lajos tulajdonában álló – Hír TV-nél. 2017-ben ment át az akkor már Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV-hez, ami aztán tavaly beolvadt a gigantikus méretű kormányzati médiakonglomerátumba

Császár Attila korábban sajtósként is szerzett tapasztalatokat. 1998–2002 között először a Szociális és Családügyi Minisztérium, később pedig a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium sajtóosztályán dolgozott.