Frontális vonatkarambolt akadályozott meg egy miskolci váltókezelő

2019.03.01. 18:34 Módosítva: 2019.03.01. 23:13

Kétszáz méterre állt meg egymással szemben két személyvonat a miskolci repülőtérnél péntek délután, miután az egyik szerelvény a tiltó jelzés ellenére – a vasúti váltót is megrongálva – továbbhajtott. Szerencsére a váltókezelő időben megállította a vonatot, így elmaradt a baleset. A vasúti közlekedés azonban az érintett vonalon átmenetileg szünetelt.

A hibás a Tornanádaska felől Miskolcra tartó személyvonat vezetője volt, aki nem állt meg a tiltó jelzésnél, és vasúti váltót is megrongálva egy olyan pályaszakaszon közlekedett tovább, ahol szembe ment egy Miskolcról Kazincbarcika felé haladó személyvonattal.

A vasúttársaság azonban észlelte a fenyegetést, és a váltókezelő időben megállította az összesen 168 utast szállító vonatokat; a két szerelvény ekkor 200 méter távolságra volt egymástól.

A helyszíni vizsgálat idején Miskolc és Sajóecseg között nem jártak a vonatok. A vasúti forgalom péntek késő délután indult újra, a menetrendszerű közlekedés várhatóan késő estére állhat helyre az ózdi és a tornanádaskai vonalon.

Frissítés:  egyelőre ismeretlen elkövető ellen „vasúti közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének gyanúja miatt” eljárást indított a Miskolci Rendőrkapitányság.

(MTI, police.hu)