Ivó, Milán
EUR 385,71 Ft
USD 367,84 Ft
5 °C
26 °C

Mégis lesz Sámándob, az állam újabb egymilliárdot tol a projektbe

2019.03.03. 13:59 Módosítva: 2019.03.03. 16:05
2017-ből hallottunk utoljára a milánói expó vegyes fogadtatású magyar pavilonjának sorsáról, hosszú csend után azonban most úgy tűnik, Karcagon mégis felállítják újra a fura esztétikájú építményt.

A karcagi önkormányzat néhány hete leszerződött a Maxicargó Kft. nevű céggel a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának újjáépítéséről – szúrta ki a Napi.hu a Közbeszerzési Értesítőben. Az előkészítő projekt keretében bruttó 378 millió forintot fizetnek területrendezésére és közművesítésre.

A világkiállítás állítólag sámándobot formázó magyar pavilonjától annak idején az alkotók is elhatárolódtak, „annak építészeti-műszaki színvonaláért, működőképességéért, a terem hangzásáért” nem vállalták a felelősséget. Szőcs Géza azt mondta, a magyar részvétel 5-6 milliárd forintba került, mások ennél többet számoltak, az Index közérdekű adatigénylésére pedig nem teljesített, de kifizetett számlák kerültek elő. Az épület sorsa a világkiállítás után sokáig bizonytalan volt, végül bejelentették, hogy a pavilon Karcagra kerül, ahol a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait fogja bemutatni.

Erre a kormány az állami költségvetésből 2017-ben 329 millió forintot, 2018-ban pedig 1 milliárd 108 millió forintot biztosított.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek