Botond, Mózes
EUR 385,08 Ft
USD 369,67 Ft
12 °C
29 °C

22 fok is lehet hétfőn

2019.03.04. 05:49

Szeles, de tavaszias nappal érkezik március első hétfője. Délnyugaton akár 22 fok is lehet, de az ország nagy részén is 15-20 fok lesz, egyedül az északkeleti régióban lehet ennél hűvösebb – derült ki a Met.hu előrejelzéséből.

Napközben több órás napsütés várható, de délutántól erős felhősödés indul.

Árnyalja egy kicsit a képet a szél: déli és délnyugati irányból jön, így ha hideget nem is hoz, helyenként viharossá fokozódhat. Délután a Dunántúlon, késő este az ország északi részén már 60-75 kilométeres erejű lehet a szél, amely délnyugatiról északnyugatira fordul.

Baja elbukhatja a rekordot

A legmelegebb március 4-ét 2001-ből tudhatják magukénak a bajaiak, 21,6 fokkal. Elképzelhető, hogy ez a csúcs megdől Vas, Zala vagy Somogy megye térségében. Paks viszont hátradőlve nézheti a hőmérőt, az ottani, 1987-es rekordot semmi sem fenyegeti: akkor -22 fokot mértek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek