Átragasztja a kormányplakátokat a Jobbik

2019.03.05. 13:03

Átragasztja a kormányzati plakátokat a Jobbik, hogy helyre igazítsák az állításokat, jelentette be Jakab Péter az MTI híradása szerint.

A párt arra akarja felhívni a figyelmet,

hogy míg Brüsszel az utóbbi három évben egyetlen embert sem telepített Magyarországra, addig a kormányzat 86 ezer bevándorlót engedett be.

A párt szóvivője szerint ha valóban tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van, akkor azt a válsághelyzetet maga a magyar kormány idézte elő. A Jobbik szerint a magyar kormány a betelepített olcsó ukrán munkaerővel törik le a bérküzdelmeket, a Magyarországra érkezők pedig több jogot kapnak, mint az itt születettek. Utóbbira példaként hozta fel a Venezuelából érkezett menekültek ingyenes lakhatását, utazását, nyelvtanulását - amiről kedden a Magyar Helsinki Bizottság azt mondta, teljesen átláthatatlan a folyamat.

Jakab bírálta azt is, hogy a kormány 1400 arab diáknak adna ösztöndíjat - miközben sok magyar fiatal éppen pénz hiányában nem tud egyetemre menni -, és hogy a bevándorlók számára is megnyitják a családi otthonteremtési kedvezményt.

Jakab Péter szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány megvétózta az Európai Unió afrikai államokkal, illetve az Arab Ligával kötendő megállapodását, amely épp azt tette volna lehetővé, hogy helyben lehessen megállítani az illegális migrációt.

Jakab szerint

aki az EP-választáson a Fideszt támogatja, a bevándorláspárti erőkre szavaz.

A Fidesz Európai Néppártból kizárásáról szóló kérdésre úgy nyilatkozott, Orbán Viktor a hatalomért és a pénzért bármire képes, akár arra is, hogy veszélyeztesse Magyarország uniós tagságát, a saját gyűlöletkampányát előbbre helyezi, mint az ország érdekét. A Fidesz számára a Kelet az új Nyugat, a keleti nyitás egyfajta nyugati zárást fog jelenteni.

Frissítés 14:30-kor: A Fidesz közleményben reagált a Jobbik bejelentésére, eszerint

a Jobbik újra és újra bizonyítja, hogy a hatalomért és a pénzért tényleg mindenre képes. Ugyanazt csinálja, mint az összes többi bevándorláspárti párt. Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt támadja a brüsszeli tervekről szóló kormányzati plakátokat és védelmezi Soros Györgyöt. A magyar pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP szövetség áll ki Brüsszel bevándorláspárti tervei ellen, Magyarország és az európai keresztény kultúra védelmében.