László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a bliccelő ellen, aki agyba-főbe verte a buszsofőrt

2019.03.05. 10:34 Módosítva: 2019.03.05. 10:36

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly nyáron rátámadt egy pécsi buszvezetőre.

A férfi 2018 júliusában Pécsett akart felszállni egy helyi buszra. A sofőr többször rászólt, hogy mutassa fel a bérletét vagy érvényesítse a jegyét, de a férfi erre nem volt hajlandó.

A sofőr erre azt mondta, addig nem indul el a busszal, amíg a férfi le nem száll, olvasható a Baranya Megyei Főügyészség közleményében. 

A bliccelő ekkor dühében a vezetőfülke ajtajának üvegére csapott, majd a buszvezetőt ököllel arcon ütötte. A sofőr ekkor felszólította, hogy szálljon le a buszról, de a férfi sértegetni és fenyegetni kezdte.

A buszvezető rendőrt hívott, ezért a férfi mellkason vágta, majd a csuklójánál fogva megrántotta, ami miatt a sofőrnek kifordult a válla.

A támadó nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott. A buszvezetőnek felrepedt a szája, kificamodott a válla és töréseket is elszenvedett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!