A jogerősen börtönre ítélt Gulya Tibort indítja a Mi Hazánk az EP-választáson

2019.03.06. 07:51

Jogerősen börtönbüntetésre ítélték azt Gulya Tibort, akit a Mi Hazánk Mozgalom indít az EP-választáson, tudta meg a 24.hu

A párt listájának ötödik helyén szereplő Gulyát a Fővárosi Törvényszék hamis tanúzásra való felbujtás és zugírászat miatt jogerősen két év börtönre, valamint pénzbüntetésre ítélte tavaly márciusban. A szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

Gulya Tibor
Gulya Tibor
Fotó: youtube

A zugírászat jogosulatlanul és üzletszerűen végzett ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységt jelent, és a lap szerint Gulya devizahiteleseknek nyújtott tanácsadást úgy, hogy nem volt jogi végzettsége. 2016-ban került előzetesbe, miután nem ment el az ellene zajló per tárgyalására. 

Az ügyben megkeresték a Mi Hazánk Mozgalom elnökét, Toroczkai Lászlót, aki tisztában volt azzal, hogy zugírászat miatt elítélték Gulyát, de a hamis tanúzásra való felbujtásról nem tudott. Toroczkai szerint nagy dilemma volt, hogy felkerüljön-e az EP-listára a férfi, akiről olyan kép bontakozott ki számára, mint aki a hatalomnak kőkeményen nekimegy, és a hatalom ezért visszavág. A pártelnök szerint amúgy a zugirászat nem helyes, de Gulyát nem tartja szélhámosnak.