Szakításuk után zaklatta a volt élettársát, majd egy erdőben ásóval is megfenyegette

2019.03.06. 11:52

Aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás bűntette miatt emeltek vádat egy 45 éves kiskunhalasi férfivel szemben, aki tavaly nyáron rendszeresen zaklatta volt élettársát. A férfi a sértett élettársi közössége a sokszor tettlegességig fajul viták miatt 2018. július elején megszakadt, írja közleményében a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A férfi ezután sem hagyta békén a nőt, és napi rendszerességgel háborgatta személyesen, telefonon és sms-ben, több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, hogy felgyújtja a házukat, felszeleteli a sértettet, elintézi a szüleit, áll a vádiratban.

2018. augusztus 28-án a vádlott és a sértett ügyvédnél jártak, majd onnan távozva a vádlott azt hazudta a nőnek, hogy a még hátra lévő közös hivatalos ügyeik elintézése céljából menjenek át a kormányhivatalba. A kocsiban aztán ordítozni, szitkozódni kezdett, majd a sértettet tiltakozása és akarata ellenére Kiskunhalas külterületén egy néptelen, erdős részre vitte.

A férfi a nővel dulakodni kezdett, miközben ásóval a kezében azzal fenyegette meg, hogy megöli. A sértett többször próbált telefonon rendőri segítséget kérni, azonban a vádlott ezt mindig megakadályozta. Végül a férfi visszament a sértettel a városba és elengedte.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá a zaklatás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.