Ezt a rablást Tarantino is megirigyelné

2019.03.06. 17:37

A Zsaru magazin anyagaihoz képest is egészen elképesztő rablásról szóló történetet tettek közzé szerdán a rendőrök, főszerepben egy terhes nővel, az ő sztriptíztáncos anyósával, meg egy időközben már elítélt, szabadidejében tetováló szakáccsal, akiket két hónapos nyomozás után sikerült elfognia a rendőröknek – írja a police.hu.

06 Névtelen2
Fotó: Police.hu

A sztori még tavaly kezdődött, egy idős férfi lánya tett bejelentést, hogy nem tud bemenni apja zsámbéki házába, mert az ajtó be van zárva belülről. A kiérkező rendőrök végül egy nyitott ablakon bejutottak a házba, de rögtön látták, hogy itt bizony bűncselekmény történt, mert 

  • az idős férfit elkábították, alig volt magánál,
  • a házban pedig kutatás nyomai látszottak, az egyik fiók pedig fel is volt feszítve.

A férfit a mentők vitték kórházba, ahol hamar kiderült, hogy vérében és vizeletében magas koncentrációjú nyugtató, altató, görcsoldó hatású gyógyszer található. Az orvosok szerint kis híja volt annak, hogy a szervezete megadja magát, de végül sikerült stabilizálni az állapotát, így a rendőrök meg is tudták hallgatni.

Mint kiderült, a férfit november 15-én este hívta fel egy nő, aki korábbi ismeretségükre hivatkozva közölte, hogy szeretné meglátogatni őt, nem sokkal később pedig már azzal hívta, hogy ott is van, engedje be. Az idős ember így is tett, a nő azonban arra használta ki a helyzetet, hogy a férfi figyelmének elterelésével egy másik nőt is bejuttatott a lakásba. 

Innentől aztán a két nő úgy alakították a dolgokat, hogy egyikük a magukkal vitt gyógyszert bele tudja csempészni az idős férfi poharába. Ezt követően aztán pezsgőzni kezdtek, a férfi azonban a szertől hamar elálmosodott, így kiengedte látogatóit, majd azon nyomban elvesztette az eszméletét. A szer miatt nem is emlékezett teljesen tisztán az eseményekre: a nyomozás során kiderült, hogy összemosta a két nő jellemzőit, és csak annyit tudott elmondani, hogy vendége

jókora, húsos teremtény volt.

Arra persze már végképp nem emlékezett, hogy a nála járó két nő a távozás előtt ablakot nyitottak, és pár perccel később a kint várakozó segítőjükkel közösen visszamászva több mint egymillió forintot, valamint egy több százezret érő érmegyűjteményt vittek magukkal.

A rendőröknek a körülmények miatt nem volt könnyű dolga, de végül egy, a helyszínen talált kék gumikesztyűből sikerült összerakniuk a kirakós darabjait:

  • a kesztyűben talált minták megegyeztek egy 35 éves gyulai férfi DNS-ével, aki ugyan elsőre elég távolinak tűnt, de éppen a letartóztatását töltötte, ráadásul pont betörések miatt;
  • aztán az is kiderült, hogy az alapvetően szakácsként dolgozó férfi szerte az országban űzte már a foglalkozását, emellett pedig tetoválással is foglalkozik;
  • itt csatlakozott be a sztoriba a másik szál, egy virágmintákkal kitetovált nő, aki tavaly elkábította, majd kifosztotta alkalmi szexpartnerét, ez az ügy pedig több ponton is kísértetiesen hasonlított a szóban forgó rablásra;
  • éppen emiatt felkutatták a nőt, aki egy svájci éjszakai klubban dolgozott, kapcsolatai között pedig feltűnt hét és fél hónapos terhes menye, aki tökéletesen megfelelt a sértett által leírt erős testalkatú nőnek.

A rendőrök kiderítették, hogy a fiatalabb nő novemberben tetoválást készíttetett a néha szakácsként, néha tetoválóként működő férfivel, aki egyébként nemcsak ismerőse, hanem üzlettársa is a családnak. A vádlottakat ki is hallgatták, így pedig összeállt a történet: az értelmi szerző az idősebb nő volt, aki megtudta, hogy az idős férfi jó körülménye között él, és eldöntötte, hogy ráteszi a kezét a házban található értékekre. A két nőnek a mesteri tervhez ugyanakkor szüksége volt egy erősebb férfire is, így került a képbe a tetováló szakács, aki a fiókot feszítette ki.

Az ügyben mindhárom gyanúsított ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, a két nő szabadlábon védekezik, a férfi letartóztatását tölti.