Újratárgyaltatná az ellenzék által elfogadott határozatokat a szombathelyi polgármester

2019.03.06. 18:11

A szombathelyi közgyűlés március 13-án folytatódó ülésén négy, az ellenzéki többség által elfogadott határozat újratárgyalását kezdeményezi a város kormánypárti polgármestere, tudatta az MTI. A fideszes Puskás Tivadara szomathely.hu oldalon közzétett közleményében valóban azt írta:

az önkormányzat érdekeit sérti négy, a legutóbbi ülésen elfogadott határozat, ezért él törvény adta lehetőségével és az újratárgyalásukat kéri.

Az egyik ilyen határozat - egyebek mellett - a városi televíziót is működtető szombathelyi médiacentrum vezetőjének lecseréléséről szól. 

A polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy kezdeményezéséről a testületnek 15 napon belül minősített többséggel kell döntenie, és addig a kérdéses határozatok nem hajthatók végre. 

Emlékezetes, miután a Fidesz–KDNP-s polgármesternek elmérgesedett a viszonya az alpolgármesterével, a szombathelyi közgyűlésben február 28-án a Pro Savaria Egyesület és a Jobbik képviselőjének támogatásával az ellenzék szerezte meg a többséget. Így az általuk napirendre tűzött témákat tárgyalták meg először. El is fogadtak több határozatot, ugyanakkor nem sikerült megtárgyalniuk a város 2019-es költségvetését.

A polgármester a február 28-ai ülést 12 órányi tanácsozás után félbeszakította, és a folytatásra március 13-át jelölte meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás