Vádat emeltek a 2016-os, M3-ason történt buszbaleset okozója ellen

2019.03.06. 10:45

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy negyvenöt éves nő ellen a 2016 végén, az M3-as autópályán történt buszbaleset miatt.

A balesetet az okozta, hogy a vádlott 120-130 km/h sebességgel érkezett az autóbusz mögül a belső forgalmi sávba, majd elhaladt mellette, és mivel a jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, a jéghártyás úttesten megcsúszott, és a busz előtt átsodródva a külső forgalmi sávban a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött. Ezután megpördült, és nekiütközött a külső sávban közlekedő autóbusz jobb első részének.

A buszsofőr balra kormányzott, áttért a belső forgalmi sávba, nekiütközött a bal oldali szalagkorlátnak, majd jobbra visszakormányozta a járművet, amitől az autóbusz megbillent, a baloldalára borult, és húst métert csúszott. 

Az azonos irányban közlekedő gépjárművek közül további tíz az autóbusszal, illetőleg egymással többszörösen összeütközött. A busz utasai közül hárman a helyszínen, ketten a kórházba szállítás után haltak meg.  Az utasok közül további nyolc személy maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket, míg újabb nyolc személy nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A nő ellen halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat, és az ügyészség fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport