Ellenzéki többség tiltotta meg az erzsébetvárosi cégeknek a túlóratörvény alkalmazását

2019.03.12. 18:33

Erzsébetváros is nemet mondott a rabszolgatörvényre, közölte Juhász Szabolcs helyi jobbikos képviselő az MTI-vel azt követően, hogy a VII. kerületi önkormányzat keddi ülésén megtiltotta a az úgynevezett rabszolgatörvény alkalmazását a kerületi önkormányzati cégeknek. A javaslatot Vattamány Zsolt fideszes polgármester és a Fidesz-frakció tagjai nem támogatták, de az összes ellenzéki képviselő megszavazta.

Erzsébetvárosban ugyanis 10-9 arányban az ellenzék van többségben.

A határozat utasítja az önkormányzat tulajdonában álló cégeket arra, hogy ne alkalmazzák a túlóratörvény rendelkezéseit, azaz a naptári évenként 250 óra, kollektív szerződés esetén 300 óra rendkívüli munkaidőt ne lépjék túl, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeretet ne alkalmazzanak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás