Kitört a plakátháború Ferihegyen

2019.03.12. 11:33

Átragasztották az MSZP aktivistái a kormányzati Soros–Juncker-plakátokat, Jean Claude Juncker arca helyére Manfred Weber portréját téve. „Egy kis ízelítőt kap a magyar valóságból. Nagyon bízunk benne, hogy jó döntést fog hozni ma Orbán Viktorral való beszélgetésén” – hangzik el a videón. Az Európai Néppárt (EPP) frakciójának vezetője, akit a Fideszt is magába foglaló pártcsalád az Európai Bizottság vezetőjének jelölt, kedden találkozik Orbánnal.

Az átragasztás története itt nem állt meg: az EPP több pártja szerint elfogadhatatlan brüsszelezős plakátokat ugyanis reggelre ismeretlenek teljesen lefedték, így már nem látszik a nyomuk a soros-junckeres és a Weberré hekkelt plakátoknak, legalábbis a repülőtérre vezető úton. Az MSZP közölte, a Reuters tudósítói reggel már nem találták meg a plakátokat.

Igaz, a teljes elfedéssel nem végeztek alapos munkát, az Illatos úton és a Kőbánya-Kispest metróállomáson továbbra is joga van mindenkinek tudnia, „mire készül Brüsszel” – írta a 444.hu olvasói képek alapján. Ebből úgy tűnik, az akció elsősorban a Webert ábrázoló plakátok eltüntetésére irányult.

Frissítés: A leragasztott plakátokról a Momentum sajtótájékoztatót tartott, ahol Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja azt mondta, hogy "kormány ezzel a lépésével valójában bevallotta, hogy szégyelli ezt a plakátkampányt és szégyelli ezeket a plakátokat megmutatni Manfred Webernek." A Momentum a letakart plakátokra angolul üzeneteket fújt fel a Néppárti csúcsjelöltnek üzenve, hogy itt egy napja gyűlöletpropaganda volt és ne legyen vak.