Újraélesztettek egy munkást Zuglóban, amikor árokásás közben rádőlt a téglafal

2019.03.13. 10:55

Egy önkormányzati tulajdonú háznál munkálatokat végezve súlyosan megsérült és újraélesztésre szorult egy férfi hétfőn Zuglóban, miközben a vízvezetékhez árkot ásva rádőlt a téglafal, értesült az Index.

IMG-5043
Fotó: Presinszky Judit

A Mexikói úton lévő ház lakói gyakran panaszkodtak dugulásra, ezért múlt héten kiment hozzájuk egy cég, hogy a szennyvízvezeték dugulását elhárítsák. Ehhez az udvaron ki kellett ásniuk egy árkot körülbelül másfél méteres mélységben, végig az alapvezeték mentén.

A ház lakói úgy tudják, 

a negyvenes éveiben járó férfi épp az árokban volt, amikor annak a széléről hirtelen rádőlt a téglafal. A férfi úgy beszorult a törmelék alá, hogy csak a tűzoltók tudták kiszabadítani.

A helyszínre pár percen belül kiértek a tűzoltók, kiemelték a téglafal alól a férfit, majd a méteres szélességű járdán, a kapu előtt kezdték el az ellátását.

És bár a lakók a balesetet nem látták, de azt igen, ahogy

a sérült férfit a házuk kapujában próbálja újraéleszteni, szívmasszázzsal és lélegeztetéssel a tűzoltó doktor szolgálata.

Utána a mentők is kiértek, és bekapcsolódtak az ellátásba. A férfi újraélesztése az Országos Mentőszolgálat szerint sikeres volt, és rohamkocsi stabil állapotban szállította kórházba.

A baleset másnapján munkavédelmi szakemberek is kimentek a helyszínre, hogy kivizsgálják az esetet. Mivel a vizsgálat még jelenleg is folyik, több információt nem mondtak.

Szerdán, a baleset után két nappal a munkások már nem voltak a helyszínen, csak a kiásott árok és benne a ledőlt téglafal. A bejárati járda szélén egy betonsarok csak úgy a levegőben lóg az árok felett, a munkások azt ajánlották a lakóknak, haladjanak szorosan a fal mentén. A helyszínen egyelőre megállt a munka.

Frissítés: A cikk korábbi verziójában azt írtuk, a munkás meghalt. A rendőrség első közlése szerint ugyanis ez történt. Mint írták: "XIV. kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen". A cikk megjelenése után úgy pontosítottak, hogy bár a férfi nem mutatott életjeleket, végül sikerült újraéleszteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport