Herbált és párát árultak Abonyban

2019.03.14. 10:31

Indítványozták egy férfi és egy nő letartóztatását, akik Abonyban új pszichoaktív anyagot árultak - közölte a Ceglédi Járási Ügyészség.  A már őrizetben lévő férfi és élettársa 2018 márciusától abonyi házukban herbál és pára néven ismert új pszichoaktív anyagokat adtak el nagykorúaknak.

Az értékesítésre szánt mennyiségeket a nő kiporciózta, majd a részben már kiépített vevőkörből származó személyeknek eladták. Az egyik ilyen alkalomnál általuk közösen nevelt kiskorú gyerek is jelen volt.

A gyanúsítottak a drogból származó pénz egy részéből megint drogot vettek, részben pedig felélték, mivel munkahelyük nem volt. A rendőrség március 12-én reggel fogta el őket abonyi házukban. Házkutatást tartottak, amin nagy különböző anyagokat foglaltak le. 

Készpénzt, nagy értékű televíziót, szintetizátort, mobiltelefont, illetve a pszichoaktív anyag szállításához használt autót is lefoglaltak.

Bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják őket, fennáll annak a veszélye, hogy szabadon védekezve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, ráadásul a bűnismétlés lehetőségével is számolnak, ezért úgy döntöttek, hogy letartóztatják őket.   • Tippek
  • Bankszámla