Vilhelmina
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták a férfit, aki eltörte egy kalauz állkapcsát

2019.03.15. 15:51 Módosítva: 2019.03.15. 15:54

Elfogták azt a férfit, aki súlyosan bántalmazott egy jegyvizsgálót a Budapest-Székesfehérvár vonalon, adta hírül a police.hu. A vonaton az egyik utas támadt a kalauzra, akinek a támadásban eltört az állkapcsa. 

A nyomozás adatai szerint 2019. március 10-én 6 óra 10 perckor Budapestről induló és Székesfehérvárig közlekedő vonatjárat jegyvizsgálóját szolgálati feladata ellátása során a gárdonyi állomás peronján egy fiatalember szidalmazta, leköpte, majd ököllel olyan ütést mért rá, aminek következtében a férfi állkapocscsonttörést szenvedett, és a földre esett – olvasható a rendőrség közleményében.

A bántalmazónak csak Velencéig volt érvényes jegye, ahol azonban leszállni nem tudott, mivel a vonaton elaludt, és barátnője ébresztgetésére is csak Gárdonyban tudott leszállni.  A rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 20 éves velencei lakost, akit 2019. március 15-én reggel Velencén elfogtak.

A nyomozók a bántalmazót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. Ennek során elmondta, hogy a bűncselekmény éjszakáján barátaival italozott, kora reggel a vonatra szállt, és mivel egész héten sokat dolgozott, fáradt volt, ezért ütötte meg a kalauzt. A gárdonyi nyomozók a fiatalembert őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.