Eszter, Eliza
EUR 382,10 Ft
USD 358,14 Ft
14 °C
24 °C

Leváltották az állami kukaholding teljes igazgatóságát

2019.03.15. 09:26

Új igazgatóságot és felügyelőbizottságot neveztek ki a szemétkáosszal küzdő állami kukaholding élére, írja a Napi.hu. Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Pankucsi Zoltánt nevezte ki az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnökének február 8-tól – az erről szóló bejegyzések március 6-án jelentek meg a cégadatbázisokban.

Az új elnök a Deloitte Magyarország igazgatója volt 2016 szeptemberétől két éven át. Előtte a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára volt, de benne volt a NAV átalakítását előkészítő munkacsoportban is, illetve dolgozott a Pénzügyminisztérium számviteli főosztályán. Az új igazgatóság tagja még Búsi Lajos, aki a Földművelésügyi Minisztériumban volt a zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkár. Szintén új tag az igazgatóságban Dukai Miklós egykori fideszes szentendrei önkormányzati képviselő, aki a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára volt, előtte a Fidesz-közeli Valton Security irodavezetője, illetve ügyvédjelöltként a Papcsák Ügyvédi Irodában dolgozott.

A kukaholding az elmúlt hónapokban botrányt botrányra halmozott, sok helyen hetekig nem szállították el a szemetet az országban. A szemétdíjak beszedésére létrehozott állami cég emellett többmilliárdos veszteségeket halmozott fel. A legutóbbi éves mérleg leadása után szinte a teljes addigi vezetést kirúgták az NHKV-tól. A kormány több alkalommal is milliárdokat csoportosított át a hulladékgazdálkodási feladatok ellátására. Tavaly októberben a kukaholding soron kívül 26,4 milliárd forintot kapott költségvetésből, decemberben pedig újabb 5 milliárdot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás