Kétkilós marihuánafogás egy turistabuszban

2019.03.16. 08:58 Módosítva: 2019.03.16. 09:04

Több mint két kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök és a rendőrség munkatársai egy macedón autóbusz ellenőrzésekor Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombaton az MTI-t.

A belépésre jelentkező utasokat szállító autóbuszon az egyik bőröndben, a ruhák alá rejtve négy fóliázott csomagot találtak, ezekből több mint két kilogramm növényi törmelék - a gyorsteszt szerint marihuána - került elő.

A bőrönd tulajdonosa, egy macedón utas a kábítószergyanús anyagot magáénak vallotta - tudatta az alezredes. A pénzügyőrök a macedón férfit átadták a rendőrségnek.

A Police.hu beszámolója szerint egy fél kilós marihuánafogása is volt a rendőrségnek a napokban, március 14-én egy autópálya melletti parkolóban fülelt le két férfit, akik épp egymás közt adták át a csomagokat. Az elfogás után végzett kutatások során a két férfi lakóhelyéről további kábítószergyanús anyagokat találtak tabletta, illetve por formájában, valamint kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket, mérleget és mobiltelefonokat is lefoglaltak a nyomozók. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag kannabisz.