Egy részeg, erőszakos utas miatt visszafordult a Wizz Air Londonba tartó gépe

wizz IMG 7368
2019.03.17. 09:47

Egy részeg angol (??) utas miatt visszafordult a mai Wizz Air 6:00-os Budapest - London Luton járata és leszállt Budapestre. Az utas köpködött, hörgött, piszkálta a szomszédokat. Most a rendőröket várjuk, remélhetőleg újra London fele indulunk hamarosan

- írta egy olvasónk pár perccel reggel 7 előtt. Egy másik olvasónk azt írta, úgy tudja, az utas lengyel volt. Megkerestük a Wizz Airt, a társaság válaszában megerősítette, hogy egy utas miatt vissza kellett fordulniuk. Azt írták:

"Március 17-én a Wizz Air W6 2201-es számú, Budapestről London Lutonba tartó járatán egy utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett a többi utassal és az utaskísérőkkel szemben.

Személyzetünk a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet, és úgy döntött, visszatér Budapestre, hogy az erőszakos utast leszállítsa a repülőgépről. A leszállás után az utast a hatóságok őrizetbe vették.

A repülőgép több mint egy órás késéssel folytatta az útját London Luton felé. A Wizz Air elnézést kér a késés okozta kellemetlenségért, de utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb légitársaságunk számára, és zéró toleranciával kezeljük az ellenük irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik."

Frissítés: Időközben újabb levelet kaptunk az olvasónktól, aki ezen a gépen utazott. Azt írta:

"A rendőrség lekísérte az urat, és gyors tankolás után újra elindultunk Luton felé, ahová így kb. 1.5 óra késéssel érkeztünk, egyéb probléma nem volt, és a személyzet is megköszönte a türelmet.

Meg kell említsem, hogy rögtön volt 4 önként jelentkező, erősebb alkatú férfi, egyikük rendezvény-biztonsági ember, aki "vigyázott" az utasra, köszönet nekik, igazán szép példa az összetartásra és megoldásra, és a rendőrség is gyors és hatékony volt, igaz, az illető inkább volt ittas és kötekedő, mint agresszív vagy verekedő.

Néhányan azt gondolták, hogy kibírta volna az úr az utat, ha körbeülik, de valószínűleg a repülés biztonsága a fontos ilyenkor, és nem akart kockáztatni a pilóta."

(Nyitókép: Bakró-Nagy Ferenc/Index)