14 millióba került a Fidesz frakcióülése Mészáros Lőrinc szállodájában

2019.03.21. 13:24

Idén február 13. és 15. között új helyszínen, Balatonalmádiban tartotta kihelyezett frakcióülését a Fidesz. A parlament honlapjára feltöltött, és az Mfor.hu által szemlézett dokumentum szerint a kormánypárt 14.1 millió forintot fizetett ki a három napos rendezvényért. Nem is akárkinek, az ülés helyszínéül szolgáló Hunguest Hotel Bál Resort Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik - ahogy arról korábban mi is beszámoltunk

Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
Fotó: Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi / Facebook

Az Mfor számításai szerint a 3 nap + 2 éjszakás foglalás 106 ezer forintba került egy politikusnak (53 ezer forint/éjszaka), ha a frakció minden tagja részt vett az ülésen. A Fidesz nem kapott különösebb kedvezményt Mészárostól, a booking.com szerint jelenleg két éjszaka ára félpenziós ellátással 39 ezer és 96 ezer forint között mozog. 

A portál felidézte, hogy a párt tavaly februári, Visegrádban tartott frakcióülése 48 százalékkal olcsóbb volt a mostaninál. A legdrágább fideszes frakciózás egyébként 2016-ban volt Balatonfürden, akkor 17,2 millió forintot költöttek el a Flamingó Wellness és Konferencia Hotelben.