Hét órát voltak magánzárkában, miután felfújták az utcára, hogy itt minden drog kamu

2019.03.21. 18:06

Hét órát töltött magánzárkában Molnár Bence és G. Német Dániel, a Szimpla Kert két munkatársa, miután szerdán elvitték őket a bulinegyedből. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a két férfi „All drugs are fake here” (itt minden kábítószer kamu) feliratokat fújtak fel a kerület több pontján, hogy felhívják az oda látogató bulituristák figyelmét a környéken jellemző átverésekre. 

Molnár és G. Német a 444 kérdésére elmondta: februárban is tartottak ilyen figyelemfelhívó akciót, ráadásul sikerrel, mert a „dílerek kényelmetlenül érezték magukat, és egy időre távol maradtak”. A festék azonban lekopott, úgyhogy ismét felfújták. 

„Teljesen ki vannak égve a rendőrök, hogy azért kellett bevinni bennünket, mert annyira reflektorfénybe kerül bármi, ami a bulinegyedben történik, hogy ha nem intézkednek, akkor azonnal elverik rajtuk" – mondta G. Német, aki szerint normálisan viselkedtek velük az eljáró rendőrök. Társának úgy tűnt, hogy a rendőrök tehetetlenek a kamudrogokat árusítókkal szemben, beviszik őket, majd 12 óra múlva ismét az utcán vannak. 

Molnárnak állítólag azt mondták a rendőrségen, hogy „a kerületre irányuló médiafigyelem, súlyosbítja a tettüket”, de az nem világos, hogy ugyanez a figyelem miért nem érvényes a kamudrogot árusító dílerek esetében is – jegyezte meg a portál. A két férfi fellebbezni akar a graffitizés miatt járó 500 ezer forintos büntetés miatt, és el szeretnék érni, hogy szabálysértési bírsággá enyhítsék az esetet. 

A Szimpla tegnap azt nyilatkozata lapunknak, hogy több alkalommal is küldtek a rendőrségnek videófelvételeket az áldílerekről és rendszámokat a kamudrogokat árusítók autóihoz, de egész egyszerűen nem történik semmi a környéken.